Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Ελλάδα Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Ελλάδα :: Σε Αεροδρόμια Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Ελλάδα :: Σε Λιμάνια Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Ελλάδα :: Σε Σταθμούς Τρένων
 
Αγγλικά
Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Ελλάδα > Συχνές Ερωτήσεις
 
Ενοικίαση Αυτοκινήτου
στην Ελλάδα:
 
Παρακαλούμε κάντε την επιλογή σας διαλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Ταυτότητα

Όροι Ενοικίασης
Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις
   
Α. Διαδικασία μίσθωσης αυτοκινήτου:

Εντολή της κράτησης με οποιοδήποτε τρόπο που είναι εύκολος για σας (Συμπληρώνοντας την online φόρμα κράτησης στην ιστοσελίδα μας, είτε στέλνοντας μας ένα ηλεκτρονικό γράμμα, είτε στέλνοντας μας ένα φαξ, είτε καλώντας το κεντρικό μας γραφείο κρατήσεων στην Αθήνα).

Επιβεβαίωση της κράτησης λαμβάνοντας τον αριθμό κράτησης από την ιστοσελίδα μας, ή

Επιβεβαίωση της κράτησης η οποία δίδεται από το κέντρο κρατήσεων της Avanti Rent a Car® (+30 210 92 12 861).

Τρόπος πληρωμής κράτησης:
Προκειμένου να επιβεβαιωθεί η κράτηση θα πρέπει να έχει εξοφληθεί η αξία της μίσθωσης. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας (Visa, MasterCard) ή με κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό της Εταιρίας. Εάν επιθυμείται πληρωμή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, μπορείτε να το αναφέρετε στην κράτηση ώστε η Avanti Rent a Car® να σας πληροφορήσει σχετικά με το νούμερο λογαριασμού της εταιρίας.

Παραστατικό πληρωμής: Με την είσπραξη των χρημάτων είτε μέσω πιστωτικής κάρτας είτε μέσω κατάθεσης η Avanti Rent a Car® εκδίδει στο όνομα του μισθωτή το παραστατικό είσπραξης το οποίο αποστέλλεται με φαξ στον μισθωτή άμεσα, το δε πρωτότυπο δίδεται με την παράδοση του οχήματος, εκτός εάν ο μισθωτής ζητήσει την αποστολή του με ταχυδρομείο.

B. Προϋποθέσεις μίσθωσης:

Ηλικία οδηγού 23 ετών (συμπληρωμένων) και άνω.

Άδεια οδήγησης Ελληνική, κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνής η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον πριν από ένα έτος.

Πιστωτική κάρτα (Visa - MasterCard).

Γ. Γενικοί όροι μίσθωσης:

Ο ελάχιστος χρόνος μίσθωσης είναι 24 ώρες. Κάθε επιπλέον ώρα επιβαρύνεται με το 1/5 της ημερήσιας τιμής.

Η παράδοση και η παραλαβή του αυτοκινήτου χρεώνεται επιπλέον. Από/προς το αεροδρόμιο με
30,00 € κάθε διαδρομή, από/προς το λιμάνι του Πειραιά με 10.00 € κάθε διαδρομή, από/προς οποιοδήποτε ξενοδοχείο της Αθήνας με 10,00 € κάθε διαδρομή και από/προς οποιοδήποτε άλλη τοποθεσία με 100.00 € κάθε διαδρομή.

Το συνολικό ποσό της αξίας της μίσθωσης χρεώνεται Φ.Π.Α. 18% που βαρύνει τον πελάτη.

Η αξία των καυσίμων βαρύνει τον μισθωτή.

Όλα τα πρόστιμα και οι κλήσεις από τροχαίες παραβάσεις βαρύνουν τον μισθωτή.

Το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για νόμιμες χρήσεις.

Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μεταφερθεί με πλοίο από/προς τα νησιά χωρίς την έγγραφη συναίνεση της Avanti Rent a Car®.

Η μίσθωση ισχύει μόνο για την Ελληνική επικράτεια. Ο μισθωτής δεν μπορεί να ταξιδεύσει εκτός συνόρων χωρίς την έγγραφη συναίνεση της Avanti Rent a Car®.

Παράταση της μίσθωσης πέρα της ημερομηνίας που έχει συμφωνηθεί δεν γίνεται χωρίς την προκαταβολική έγγραφη συναίνεση της Avanti Rent a Car® και εφ' όσον έχει προηγηθεί η πληρωμή της πρόσθετης προκαταβολής έτσι ώστε να γίνει επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης. Εάν δεν πράξετε έτσι, τότε οδηγείτε χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Δ. Ασφαλιστικές καλύψεις:

Ο μισθωτής είναι ασφαλισμένος για αστική ευθύνη, για υλικές ζημίες ιδιοκτησίας τρίτων και για κλοπή και πυρκαγιά του αυτοκινήτου.

Ο μισθωτής μπορεί να αγοράσει με μικρή πρόσθετη χρέωση ασφαλιστική κάλυψη για σύγκρουση του οχήματος, με απαλλαγή τα πρώτα 500,00 €.

Ο μισθωτής μπορεί να αγοράσει με μικρή πρόσθετη χρέωση ασφαλιστική κάλυψη για προσωπική ασφάλιση.

Η ασφάλεια δεν καλύπτει ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί ενώ ο οδηγός ευρίσκονταν σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Δεν καλύπτονται ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από κίνηση του οχήματος σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, συμμετοχή σε αγώνες αυτοκινήτων ή κατά την τέλεση παρανόμων δραστηριοτήτων.

Ζημιές στο εσωτερικό, στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και στα ελαστικά δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια εφόσον δεν έχει συμβεί ατύχημα.

Γενικότερα ο μισθωτής πρέπει να γνωρίζει ότι αποκλείονται της ασφαλίσεως ζημιές προξενούμενες επίσης:
- Από πρόθεση του οδηγού.
- Από επιδρομή, εχθροπραξία, πολεμική επιχείρηση, διαδήλωση, στάση, απεργία, πραξικόπημα, επανάσταση, επίταξη.
- Από πλημμύρα, τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου, σεισμό.
- Κατά τη στιγμή που το όχημα βρίσκεται σε πλοίο ή πορθμείο.
- Από επιβολή προστίμων ή εξαγορά ποινών που επιβάλλονται από διοικητικές, αστυνομικές ή δικαστικές αρχές, λόγω παραβάσεων νόμων ή αστυνομικών διατάξεων.

Δ1. Δηλώσεις ατυχημάτων:

Ο μισθωτής σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος πρέπει να υποβάλλει δήλωση μέσω της Avanti Rent a Car® στην ασφαλιστική εταιρία. Πριν υποβάλλει δήλωση ο μισθωτής δεν δύναται να αναγνωρίσει υπαιτιότητα ή ενοχή και αξιώσεις τρίτων με οποιονδήποτε τρόπο, άμεσο ή έμμεσο. Η δήλωση πρέπει να υποβληθεί εντός 24 ωρών από την στιγμή του ατυχήματος. Εάν δεν είναι δυνατή η προσέλευση του μισθωτή στα γραφεία της Avanti Rent a Car® η δήλωση μπορεί να υποβληθεί με φαξ ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Δ2 . Απαλλαγή ιδίων ζημιών (μικτής ασφάλισης):

Ο μισθωτής είναι υπεύθυνος έναντι της Avanti Rent a Car® σε περίπτωση ατυχήματος το οποίο έχει συμβεί με υπαιτιότητά του για το ποσό των 500,00 €. Το ποσό αυτό είναι το ανώτατο το οποίο καταβάλλει ο μισθωτής.

Ε. Διαχείριση ατυχημάτων, μηχανικών βλαβών, απώλειας κλειδιών.

Τροχαία ατυχήματα:

Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της μίσθωσης συμβεί ατύχημα, ο οδηγός πρέπει πρώτα άμεσα και εφόσον είναι σε θέση να φροντίσει για την δική του ασφάλεια και την ασφάλεια των επιβατών. Στη συνέχεια πρέπει να ενημερώσει την Avanti Rent a Car®. Σε περίπτωση ατυχήματος με ελαφρές υλικές ζημιές, ο οδηγός μπορεί κατά την κρίση του να αποφασίσει ότι είναι ασφαλές να συνεχίσει το ταξίδι του, ή να ζητήσει αντικατάσταση του οχήματος. Καλό είναι σε κάθε ατύχημα ο οδηγός να καλεί την τροχαία προκειμένου να συντάσσεται δελτίο συμβάντων. Σε περίπτωση που δεν επιληφθεί τροχαία, ο οδηγός θα πρέπει να σημειώσει απαραίτητα τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο ήρθε σε επαφή, το ονοματεπώνυμο του οδηγού, το τηλέφωνό του και την ασφαλιστική εταιρία που καλύπτει το άλλο αυτοκίνητο. Στην συνέχεια πρέπει να υποβάλλει δήλωση στην Avanti Rent a Car® σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος.

Μηχανικές βλάβες:

Τα αυτοκίνητα της Avanti Rent a Car® είναι καινούργια και παραδίδονται σε άριστη κατάσταση. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μηχανικής βλάβης. Όλα τα αυτοκίνητα της Avanti Rent a Car® είναι καλυμμένα με οδική βοήθεια (ΕΛΠΑ - 104). Σε περίπτωση οποιασδήποτε βλάβης ο οδηγός καλεί τις εργάσιμες ώρες (08:00 - 21:00) την Avanti Rent a Car® η οποία στέλνει οδική βοήθεια προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση της βλάβης. Εάν η βλάβη είναι άμεσα επισκευάσιμη, τότε, η οδική βοήθεια την αποκαθιστά και συνεχίζεται η μίσθωση. Εάν η βλάβη είναι σοβαρή, η Avanti Rent a Car® αποστέλλει αυτοκίνητο προς αντικατάσταση του αρχικά μισθωμένου στον μισθωτή. Τις εκτός εργασίας ώρες (21:00 - 08:00) ο μισθωτής απευθύνεται στην οδική βοήθεια και εάν είναι αναγκαία η αντικατάσταση του οχήματος γίνεται την επομένη το πρωί. Ο χρόνος αντικατάστασης του αυτοκινήτου εξαρτάται από την απόσταση σχετικά με τον πλησιέστερο σταθμό. Συνήθως ο χρόνος που απαιτείται δεν ξεπερνά τις 4-5 ώρες.

Χάσιμο κλειδιών αυτοκινήτου:

Τα κλειδιά όλων των αυτοκινήτων της Avanti Rent a Car® είναι immobilizer. Για κάθε όχημα υπάρχει ένα αντίγραφο κλειδιού. Σε περίπτωση που ο μισθωτής χάσει το κλειδί πρέπει να ενημερώσει αμέσως την Avanti Rent a Car® προκειμένου να αποστείλει εφεδρικό, χωρίς να προσπαθήσει με οποιοδήποτε τρόπο να θέσει σε λειτουργία το όχημα. Το κόστος κατασκευής νέου κλειδιού βαρύνει τον μισθωτή. Η Avanti Rent a Car® είναι υποχρεωμένη να προσκομίσει στον μισθωτή την σχετική απόδειξη από την αντιπροσωπεία.

Κλειδιά κλειδωμένα στο αυτοκίνητο:

Ο μισθωτής πρέπει να ενημερώσει την Avanti Rent a Car® προκειμένου ή να αποσταλεί κλειδαράς ο οποίος θα ανοίξει το αυτοκίνητο ή να σταλεί εφεδρικό κλειδί. Το κόστος του κλειδαρά ή της αποστολής κλειδιού βαρύνει τον μισθωτή.

 

   
AVANTI Α.Ε. Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων © Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στην Ελλάδα | Rent A Car Greece